Beukenhaag kopen

Beukenhaag kopen: waarom?

Wilt u een beukenhaag gaan planten? Beukenhaag kopen kan tegenwoordig eenvoudig online. Online winkelen heeft vele voordelen. Behalve het gemak – u hoeft uw stoel niet uit – is dat in ons geval ook de prijs. Beukenhaag koopt u op internet veel voordeliger dan in een regulier tuincentrum. Het begin van een mooie beukenhaag in uw tuin zou dan ook zomaar onze website kunnen zijn!

Beuken, bij dat woord denken mensen in de eerste plaats aan grote bomen, die los in het landschap staan of in uitgestrekte wouden groeien. Als haagplant is de beuk echter ook heel goed geschikt. Er is niet veel onderhoud voor nodig om van beuken een haag te maken die uw tuin kleur geeft – in de zomer, maar ook in de herfst en de winter. Hieronder leest u meer over de eigenschappen van deze bijzondere boom.

Beukenhaag altijd in blad

Een grote loofboom die zijn bladeren verliest, zo kennen we de beuk allemaal. Maar in een haag gedraagt de beuk zich verrassend anders. Doordat de takken elkaar beschutten tegen wind en koude vallen de bladeren van een beuken haag niet af. Alleen bij extreem weer, zoals harde wind of heel strenge nachtvorst, kunnen beukenhagen hun blad verliezen, maar zelfs dan blijft er meestal nog genoeg hangen om ’n mooie dichte haag over te houden.

De bladeren van de beuk verkleuren in de loop van het jaar. In de herfst krijgen ze hun opvallende winterkleur. Veel mensen vinden dat erg charmant, zo ziet u de loop van de seizoenen zonder dat uw haag kaal wordt. In de lente verdringen nieuwe blaadjes de oude, die de hele winter zijn blijven hangen. Een beukenhaag is een haag vol leven, dat maakt deze plant zo aantrekkelijk. Bij Haagplanten.net kunt u, naast de gewone  fagus sylvatica, ook rode beuk kopen. Wilt u graag meer lezen over de verschillende soorten beukenhaag die we hebben, zoals inderdaad de rode beuk? Volg de links in deze tekst om de informatiepagina's te vinden over onze beukenhagen!

Beukenhaag als haagplant

Beuken zijn dus, mogelijk tegen de verwachtingen in, ontzettend geschikt als haagplant. Dat is ook wel te zien. In bijna elke woonwijk zijn de beukenhagen wel te vinden. Zeker in de winter zijn die gemakkelijk te herkennen. Beuken hebben als haagplanten een hoop goede eigenschappen. Zo is hij gemakkelijk te snoeien en daarom goed te gebruiken voor een formele haag. Doordat de bladeren in de winter aan de beukenhaag blijven hangen, is uw haag nooit volledig doorzichtig. Deze plant biedt dus zowel privacy, als dat het de seizoenen uw tuin in haalt.

Beukenhaag heeft eigenlijk maar weinig nadelen. Een van de dingen die genoemd kan worden, is dat hij niet op elke grondsoort goed kan groeien. Op zand of andere droge grond heeft de beukenhaag absoluut geen probleem, maar als uw tuingrond vochtig of klei-achtig is, is het niet aan te raden een beukenhaag te planten. Mocht u nu wel heel gecharmeerd zijn van deze mooie plant, dan is het aan te raden eens te kijken naar de haagbeuk. Deze lijkt niet alleen in naam op de beukenhaag, maar ook in uiterlijk. De haagbeuk is wat robuuster dan de beukenhaag en doet het goed op elke ondergrond. Nadeel van de haagbeuk is wel, dat hij in de winter sneller zijn blad verliest. De mooie bruine bladeren die de beukenhaag juist zijn charme geven, moet u dan helaas missen.

Beukenhaag bestellen: de bestelprocedure

Beukenhaag bij Haagplanten.net

Online een beukenhaag kopen, onze klanten zijn er enthousiast over. Toch horen we vaak wel dat ze in het begin aarzelden. Het is natuurlijk een andere manier van winkelen dan u gewend bent, dat begrijpen we. Maar in de praktijk gaat het om dezelfde dingen: goede service, duidelijke informatie, hoge kwaliteit. Dat vinden we allemaal prettig. Haagplanten.net biedt deze dingen in combinatie met verrassend lage prijzen voor onze beukenhagen. Ook beukenhagen zijn bij ons erg betaalbaar.

Wat kost een beukenhaag in onze webwinkel? Dat hangt van uw voorkeuren af, bijvoorbeeld van de manier waarop u de beukenhaag wilt gaan planten (lees meer over beukenhaag planten). Al onze prijzen staan vermeld in onze catalogus. U kunt hier direct invullen hoe lang uw haag moet worden. Wij hebben al voor u berekend hoeveel planten u per strekkende meter nodig heeft, als u één of twee rijen plant. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u teveel of te weinig beuken bij ons koopt. Let erop dat het bij planten met blote wortels aangeraden wordt, om een paar planten extra te kopen en deze op een ongebruikte hoek van uw tuin te planten. Dit is omdat planten met blote wortel soms toch beschadigen bij het vervoer of het planten. Door extra planten te bestellen, kunt u gaten in uw haag voorkomen. Want daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Wij zijn er trots op dat we in alle prijsklassen concurrerend zijn. Haagplanten.net hoopt zo ook de beuk weer voor iedereen betaalbaar te maken.