Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Haagplanten.net
Sinds 1990 direct online haagplanten kopen
Vanaf € 1,65 Laurier Prunus laurocerasus
 • Compacte groei Compacte groei
 • Geschikt als hoge en lage haag Geschikt als hoge en lage haag
 • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Vanaf € 2,80 Taxus Taxus
 • Geschikt voor vormsnoei Geschikt voor vormsnoei
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
Vanaf € 1,11 Liguster Ligustrum
 • Kleinbladig Kleinbladig
 • Snelle groeier Snelle groeier
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Vanaf € 1,87 Thuja Thuja
 • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
Vanaf € 12,20 Coniferen Coniferae
 • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
Vanaf € 0,55 Beukenhaag Fagus sylvatica
 • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
 • Snelle groeier Snelle groeier
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
Kant en klaar haag
 • Dichtbegroeid Dichtbegroeid
 • Formele haag Formele haag
 • Geschikt als hoge en lage haag Geschikt als hoge en lage haag
 • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Vragen? Heeft u vragen over onze producten, onze website of andere vragen of opmerkingen? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Haagplanten online kopen

Haagplanten kopen kan op verschillende plekken. In de eerste plaats zullen veel mensen aan een tuincentrum denken, maar uw haagplanten online kopen bij Haagplanten.net is sneller, gemakkelijker en voordeliger. Bovendien is ons assortiment zeer uitgebreid. We werken uitsluitend samen met de beste kwekers die we kennen. Zo kunnen we u garanderen dat de haagplanten die we bij u thuis afleveren van de best mogelijke kwaliteit zijn. Bekijk ons aanbod eens. De haag die uw tuin mooier maakt zit er ongetwijfeld ook tussen.

Haagplanten online kopen

Hagen in verschillende stijlen verkrijgbaar

Als mensen aan een haag denken, stellen ze zich meestal een strak gesnoeide haag voor die uit wintergroene haagplanten bestaat. Coniferen, zoals de taxus, de thuja en de Californische cipres, lenen zich daar van oudsher uitstekend voor. Maar ook loofbomen kunnen een mooie formele haag opleveren. Het voordeel aan wintergroene haagplanten is dat er het hele jaar groene bladeren aan hangen. Een haag van een bladhoudende soort behoudt dus ieder seizoen zijn mooie uiterlijk en als hij hoog genoeg wordt, is hij uitstekend als privacyhaag te gebruiken.

Zo’n strakke, formele haag is echter niet de enige stijl waarin u een haag kunt hebben. Sommige tuiniers vinden het juist mooier om een haag in de tuin te hebben met een wat meer informele, natuurlijke groeivorm. De laurierhaag is met zijn grote, glanzende blad een van de populairste haagplanten voor zo’n soort haag. Grotere soorten laurierkers, zoals de laurier 'Rotundifolia', de laurier 'Novita' en de laurier 'Genolia'®, zijn zelfs geschikt voor privacyhagen. Bijzonder zijn de beukenhaag en de liguster, die zowel voor een strakke als een wat meer natuurlijke haag gebruikt kunnen worden. Bovendien zijn beide soorten niet wintergroen, maar toch goed als privacyhaag aan te planten.

Wilt u iets heel anders in uw tuin? Dan kunt u ook voor bloeiende haagplanten kiezen. Ieder jaar, meestal in de lente of de zomer, zitten er kleurrijke bloemen aan een bloeiende haag die uw tuin een extra mooie uitstraling geven. Onze bloeiende hagen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij de vlinderstruik en de heesterganzerik alleen al heeft u de keuze uit een breed assortiment aan haagplanten met verschillende kleuren bloemen. Omdat de meeste bloeiende haagplanten bladverliezend zijn, zijn ze minder geschikt voor een privacyhaag. De rhododendron is echter wintergroen en met uiteenlopende kleuren bloemen te verkrijgen.

De meest bijzondere planten voor de tuin

Bij Haagplanten.net vindt u alle populaire haagplanten tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een mooie taxushaag voor in de voortuin, een lage buxushaag om uw tuin een deftige, elegante uitstraling te geven of juist een gemengde bloeiende haag voor een ware kleurexplosie in de zomermaanden; u vindt ze allemaal bij ons. De populairste haagplanten uit ons assortiment zijn de volgende:

Het is niet voor niets zo dat deze planten zo geliefd zijn voor gebruik in de haag. Hun groeiwijze, groeisnelheid of het uiterlijk van hun bladeren zorgt ervoor dat tuiniers deze hagen graag aanplanten. Doornige haagplanten als de vuurdoorn, de meidoorn en de berberis zijn perfect om indringers op afstand te houden.

Maar ook als u op zoek bent naar bijzondere haagplanten die uw tuin een totaal andere uitstraling verlenen kunt u bij ons terecht. Met een bamboehaag krijgt uw tuin bijvoorbeeld een nadrukkelijke Oost-Aziatische uitstraling, terwijl leibomen eruit zien als een soort haag op stam en daarom als erg stijlvol ervaren worden. Verder hebben we verschillende gemengde hagen in de aanbieding waarvan de planten goed op elkaar afgestemd zijn. Zo hebben we een landschapshaag voor tuinen met een rustieke uitstraling, een inbraakwerende haag vol planten met doorns en speciale hagen die aantrekkelijk zijn voor onder meer vlinders, bijen en vogels.

Een haag voor ieder formaat tuin

Een haag voor ieder formaat tuin

Hoewel elke haag wel om een beetje ruimte vraagt, is er voor ieder formaat tuin wel een haag in ons aanbod te vinden. Woont u in de grote stad of is de ruimte in uw tuin om een andere reden beperkt? Geen probleem. Een klimophaag is nauwelijks breder dan een schutting en ook het wortelstelsel van de klimop heeft weinig ruimte nodig om over een raamwerk heen te groeien. Een prima oplossing voor de kleinere tuin. Een taxushaag, de thuja 'Brabant' en de thuja 'Smaragd' worden weliswaar wat breder, maar is toch smal genoeg te houden om ook een kleine tuin mooi af te kaderen.

Is beschikbare ruimte geen factor in uw keuze voor de juiste haag? Dan kunt u ook voor een wat grotere of bredere haagplantensoort kiezen. Laurierhagen zijn door hun grote bladeren over het algemeen wat breder, al zijn er ook kleinere soorten, zoals de laurier 'Otto Luyken'. We raden de sleedoorn en de kornoelje vanwege hun flinke wortelstelsel af voor kleinere tuinen, maar als u deze planten de ruimte kunt bieden, heeft u er een mooie, bijzondere haag aan. Deze soorten krijgen bovendien aantrekkelijke eetbare bessen. Vogels eten er graag van, maar ze zijn ook geschikt voor menselijke consumptie.

Zo leveren we uw haagplanten aan

Zo leveren we uw haagplanten aan

Na het afronden van uw bestelling zullen we uw haagplanten zo snel mogelijk bij u thuis bezorgen. De bezorging wordt geregeld door experts op het gebied van haagplantentransport. Bestelt u uw haag bij Haagplanten.net, dan kunt u er dus van uitgaan dat uw haagplanten in topconditie de kwekerij verlaten en zo goed mogelijk bij u aan de deur gebracht worden. We zorgen ervoor dat de planten zo kort mogelijk uit de grond zijn en u kunt direct uw haag planten op de plek die u daarvoor gereserveerd heeft in uw tuin.

Voordat het zover is kunt u echter nog kiezen hoe we uw planten gaan aanleveren. Haagplanten met blote wortels zijn het goedkoopst, maar alleen in de winter verkrijgbaar. Veel van onze klanten kiezen voor haagplanten met kluit. Deze leveren we aan met de wortels intact in de aarde, zodat de kans op uitval verkleind wordt en u ze eenvoudig in de grond kunt zetten. Haagplanten in pot zijn hier een soort uitgebreide versie ervan. Ze worden geleverd met hun kluiten in een pot. Het grootste voordeel hiervan is dat u ze niet meteen hoeft te planten. Als het bijvoorbeeld hard regent op de leverdag, kunt u ze ook een tijdje in hun pot laten staan.

Wilt u meteen een mooie, volgroeide haag met prachtige bladeren in de tuin? Kies dan voor een kant en klare haag. Dat kost weliswaar wat meer, maar er staat meteen na het planten een haag op het gewenste formaat. Een kant en klare haag planten is een ideale optie als u geen groene vingers heeft of als u bijvoorbeeld niet kunt wachten tot uw haag hoog genoeg is om uw tuin tegen inkijk te beschermen. Ook van kleinere haagplanten, zoals de buxus of buxusvervangers als de Japanse hulst, hebben we kant en klare varianten.

Informatie planten verzorgen haag

Alle nodige informatie over het planten en verzorgen van uw haag

Onze webshop is meer dan alleen een online winkel waar u haagplanten kunt kopen. We vinden het namelijk belangrijk dat u na uw aankoop ook op ons kunt rekenen als het gaat om informatie die u nodig heeft om uw haag mooi en gezond te houden. We geven u dus alle nodige informatie over hoe u uw haag planten en verzorgen moet. Sommige haagplanten moeten nu eenmaal vaker gesnoeid worden dan andere. Snelgroeiende haagplanten als de klimop en de leylandii hebben aan één snoeibeurt per jaar niet genoeg, terwijl sommige bladverliezende haagplanten niet per se gesnoeid hoeven worden. In de regel snoeit u wintergroene haagplanten vaker dan bladverliezende.

Natuurlijk kunt u de informatie over onze haagplanten ook gebruiken om te bepalen welke haagplanten de juiste zijn voor in uw tuin. Elke plant heeft namelijk zijn eigen voorkeuren als het om grondsoort, standplaats en ruimte gaat. Kleigrond is bijvoorbeeld lastig, omdat daar relatief veel water in blijft staan en planten over het algemeen niet goed op natte voeten reageren. Vooral coniferen zijn kwetsbaar als hun wortels langere tijd onder water staan. Met de haagbeuk, de sleedoorn, de meidoorn en de watercipres hebben we echter verschillende haagplanten in de aanbieding die ook op vochtige en natte grond gedijen.

We proberen zo uitgebreid en volledig mogelijk te zijn in de informatie over onze haagplanten. Op al onze productpagina’s vindt u informatie over de standplaats en de voorkeuren die de haagplanten qua vochtigheid hebben. Daarnaast geven we op deze pagina’s aan hoe snel de planten groeien en hoe goed ze tegen de winterkou kunnen. Zit u na het lezen van deze teksten alsnog met vragen of onduidelijkheden? Neem dan contact op met onze klantenservice. Deze wordt bemand door enthousiaste haagplantenexperts die u graag verder helpen.

Waarom Haagplanten.net

Waarom Haagplanten.net?

Haagplanten.net is een Nederlands bedrijf, maar we leveren al sinds 1990 haagplanten aan verschillende landen in heel Europa. De ervaring en de contacten die we daarin op hebben gedaan zetten we in om u beter, sneller en voordeliger uw haagplanten te leveren. We werken samen met professionele, betrouwbare kwekerijen die dagelijks hun planten vers rooien. Vervolgens worden uw haagplanten direct van de kwekerij naar uw huis gebracht. U hoeft dus niet meer zelf naar het tuincentrum te rijden en te hopen dat de planten de reis in goede staat overleven; daar zorgen onze transporteurs voor.

Daarnaast biedt online haagplanten bestellen qua assortiment grote voordelen. De meeste tuincentra zijn net zo gericht op kwaliteit als wij, maar de ruimte is vaak beperkt en bovendien vinden planten het niet prettig als ze uit de grond verwijderd worden. Komt u te laat, dan is er dus een kans dat de beste exemplaren al verkocht zijn en u genoegen moet nemen met minder. Dat probleem heeft u bij Haagplanten.net niet. We kunnen u betere haagplanten tegen een scherpere prijs aanbieden. Dat is misschien nog wel het grootste voordeel van uw haag online bestellen.

Haagplanten.net heeft de mooiste planten voor u

Haagplanten.net heeft de mooiste planten voor u

Omdat we bij Haagplanten.net ieder deel van ons bestelproces zo eenvoudig mogelijk voor u hebben gemaakt, is het moeilijkste van uw haagplanten online kopen bij onze webshop het kiezen van de juiste planten. Gaat u voor het strakke, stijlvolle uiterlijk van een coniferenhaag of liever voor het wat speelsere, informele voorkomen van een laurierhaag? Moet uw haag een scherm zijn dat uw tuin tegen de nieuwsgierige blikken van voorbijgangers beschermt of heeft u liever een haag die een paar weken tot enkele maanden per jaar kleurrijk in bloei staat? Ziet u liever uw jonge haagplanten uitgroeien tot een mooie haag of wilt u direct resultaat met een kant-en-klaarhaag?

Al deze haagplanten hebben hun eigen voordelen. Wintergroene haagplanten vormen jaarrond een groene tuinafscheiding, terwijl bladverliezende haagplanten interessant zijn omdat ze met de seizoenen mee veranderen. Heeft u uw keuze gemaakt, dan gaan we direct voor u aan de slag. We hebben de mooiste haagplanten voor u in de aanbieding en we zorgen ervoor dat u deze in goede staat thuis afgeleverd krijgt. U hoeft zich dan alleen nog maar te bekommeren om het planten van uw haag.

Bekijk wanneer het u uitkomt ons ruime, gevarieerde aanbod. Als webshop hebben we immers geen openingstijden. Dat is eveneens een groot voordeel van online haagplanten kopen.

Lees verder